agenda

Livestream

Date: 10/06/2020

Time: 20:00

Location: Thuis

Livestream in het Zuiderstrandtheater! Vanuit de havenfoyer duiken we in de magie van het surrealisme. We spelen muziek van Amy Beach, om heerlijk bij weg te dromen, en het pianokwintet van Cesar Franck, vol passie en innerlijke tweestrijd. Deze romantische muziek heeft ons helemaal in haar greep door zowel de rauwe schoonheid als haar gekte, en het is onmogelijk om weerstand te bieden aan haar overrompelende zelfexpressie. Met zijn vijven onderzoeken we de fantasievolle lijdensweg.

Festival Classique (GEWIJZIGD)

Start date: 20/06/2020

End date: 21/06/2020

Time: 12:30 // 14:30

Location: Den Haag

Festival Classique

In verband met COVID-19 worden de voorstellingen op Festival Classique gewijzigd. De concerten zullen een andere nader te bepalen vorm aannemen. Wilt u op de hoogte blijven van wat wij tijdens deze periode allemaal ondernemen? Stuur ons een mailtje of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op 20 en 21 juni gaan we de samenwerking aan met Festival Classique. We zullen het pianokwintet van César Franck spelen. We spelen deze voorstelling maar liefst vier keer, op beide dagen om 12.30u en 14.30u. Benieuwd naar meer info? Volg ons op facebook, instagram, of meld je aan voor onze nieuwbrief!

Deze productie maakt deel uit van Festival Classique. Het is onderdeel van het Kweekvijver Coachingsprogramma. In dit programma worden jonge, getalenteerde makers gecoacht in het perfectioneren van hun professionele carrière.

Grachtenfestival (GEWIJZIGD)

Date: 11/08/2020

Time: 16:00

Location: Singelkerk, Amsterdam

grachtenfestival

In verband met COVID-19 worden de voorstellingen op Festival Classique gewijzigd. De concerten zullen een andere nader te bepalen vorm aannemen. Wilt u op de hoogte blijven van wat wij tijdens deze periode allemaal ondernemen? Stuur ons een mailtje of meld je aan voor de nieuwsbrief!

Gevangen in de Formule

Date: 18/12/2020

Time: 20:00

Location: Tivoli Vredenburg

Ensemble_de_Formule_Ben_Kortman_190703-8334

Kenza Koutchoukali – regie
Vera Selhorst – vormgeving

Vertel jij je eigen verhaal? Of zijn we marionetten, bespeeld door de grillen van een mysterieuze poppenspeler? En heb je zelf de touwtjes wel in handen? Hoe bitter moet de smaak van overwinning zijn geweest voor de Russische componist Sjostakovitsj, toen zijn kwintet in 1940 in korte tijd razend populair werd en tientallen keren werd uitgevoerd. Het jaar na publicatie ontving het zelfs de dubieuze Stalin-prijs. De omstreden Sjostakovitsj durfde veel van zijn stukken niet of nauwelijks te publiceren. Waarom werd zijn kwintet zo populair? Is het echt het eenvoudige en onbezorgde stuk dat Stalin er in hoorde? In de theatrale voorstelling Gevangen in de Formule gaan de musici, in samenwerking met regisseur Kenza Koutchoukali, op zoek naar het verborgen drama in de muziek en antwoorden op de vraag hoe vrij je bent om je eigen verhaal te vertellen. Over eindeloze eenzaamheid, bij jezelf blijven en waanzin in een jas van vrolijkheid!

De Formule is erg dankbaar voor de ondersteuning van de Nationale Jeugdorkesten Nederland bij het ontwikkelen van deze voorstelling.

aanmelden nieuwsbrief