Rogier Tamminga

“Muziek is iets magisch, dat moment waarop je met elkaar in een van de meest pure vormen van concentratie komt en de tijd lijkt stil te staan. Door met elkaar te experimenteren en te creëren voegen we stapje voor stapje een extra stukje diepgang toe aan onze interpretatie.”

Rogier Tamminga (cello, 1994) volgde zijn master-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij bij Jan Ype Nota en Michel Strauss. In 2012 haalde hij tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours een tweede prijs. Rogier heeft in diverse orkesten en ensembles gespeeld, waaronder als solo-cellist van het NJO symfonieorkest en Jeugdorkest Nederland, maar ook in projecten en orkesten waar meer dan alleen het klassieke repertoire aan bod komt, zoals in het Ricciotti ensemble, de Erasmus Improvisation Intensive en het Esbjörn Svensson Trio.
Rogier heeft daarnaast een brede interesse voor architectuur en ruimte, waaronder ook akoestiek. Hij heeft stagelopen bij akoestisch adviseur Margriet Lautenbach bij Peutz, waar hij heeft gewerkt aan het akoestisch ontwerp van verschillende concertzalen.