past events

Eindexamen Laura

Date: 22/06/2019

Time: 13:00

Location: Grand Hotel Amrâth Kurhaus

Eindexamen Laura

Samen met Linus Kropp duikt Laura in het diepe voor haar afstudeerconcert. Met haar vrienden sleept ze je mee op een avontuurlijke reis met repertoire dat dichtbij haar hart ligt. Het belooft een knallend feest te worden!

Melancholic Soundscapes

Date: 15/06/2019

Time: 19:30

Location: Lourdeskerk, Den Haag

Melancholic Soundscapes

Samir Calixto – choreografie, dans
Camilla Montesi – dans

Voor deze performance vormen wij een team met de Braziliaanse choreograaf Samir Calixto. Samir studeerde dramatiek, dans en klassieke muziek aan de Academie voor Muziek in São Paulo. Samen met Samir en de muziek van Dvorak, Ysaye en Janacek gaan we een interessante samenwerking aan, aangezien Samir niet alleen een excellente choreograaf is, maar ook een getraind musicus. Om die reden weet hij als geen ander hoe je muziek vertolkt naar beweging en zo de brug vormt tussen muziek en dans.

Deze productie maakt deel uit van Festival Classique en Korzo Den Haag. Het is onderdeel van het Kweekvijver Coachingsprogramma. In dit programma worden jonge, getalenteerde makers gecoacht in het perfectioneren van hun professionele carrière.

Blurring borders of reality

Date: 02/05/2019

Time: 19:30

Location: IÐNÓ

Blurring borders of reality

ChambeR Rotterdam

Date: 20/10/2018

Time: 19:00

Location: de Rotterdam

ChambeR Rotterdam

de Formule onder de titel ‘Young Stars’ speelt op het spiksplinternieuwe Rotterdamse festival ‘ChambeR’ en neemt mee: Mark-Anthony Turnage, Dmitri Shostakovich en… Miles Davis! Het thema van dit concert is
I N T E G R A T I E en focust zich op invloeden van verschillende hoeken en hoe deze met elkaar interacteren. Dit alles op een unieke locatie, De Rotterdam, ontworpen door een toparchitect van Hollands trots: Rem Koolhaas. Hopelijk tot dan!

de Formule op Kronos Sessions

Date: 17/06/2018

Location: Muziekgebouw aan 't IJ

de Formule op Kronos Sessions

Binnen het thema ‘fifty for the future’ speelt de Formule als strijkkwartet een nieuw werk, Shutter Island door Laurie Anderson op masterclass van het Kronos Quartet. Dit alles zal plaatsvinden tijdens het Holland Festival in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en BIMHUIS.

eindexamen Michiel Wittink

Date: 05/06/2018

Time: 20:30

Location: Conservatorium van Amsterdam

eindexamen Michiel Wittink

Op 5 juni 20:30 doet onze altviolist Michiel bachelor eindexamen aan het Conservatorium van Amsterdam in de Bernard Haitinkzaal. Op het programma staan onder meer Johann Sebastian Bach, Geza Frid, Béla Bartók en Dimitri Shostakovich. Gratis toegang, we hopen u daar te mogen zien! Adres: Oosterdokskade 151, Amsterdam

de Formule bij Opium in Vondel CS

Date: 25/05/2018

Time: 21:30

Location: Vondel CS, Amsterdam

de Formule bij Opium in Vondel CS

We zullen het dit keer niet te gek doen en spelen braaf in klassieke setting in Vondel CS met interessante stukken uit Turnage, Shostakovich en Beach. Op de radio en met presentatie en live interview door Andrea van Pol. Luister mee op Radio4 vanaf 21:30!

Masterexamen Coraline Groen

Date: 24/05/2018

Time: 16:00

Location: Koninklijk Conservatorium Den Haag

Masterexamen Coraline Groen

Violiste Coraline speelt haar eerste masterexamen op 24 mei om 16.00 in de Schoenbergzaal van het Koninklijk Conservatorium. Het examen is openbaar, en publiek is zeer welkom! Deels in samenwerking met de Formule speelt zij Prokofiev, Penderecki, Mozart en Shostakovich. Adres: Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag.

de Formule speelt thuiswedstrijd in Den Haag

Date: 13/05/2018

Location: Nieuwe Kerk, Den Haag

de Formule speelt thuiswedstrijd in Den Haag

de Formule zal een bijzonder concert verzorgen in de Nieuwe Kerk, Den Haag. Hoe het concert eruit zal komen te zien, blijft nog even een verrassing, dus we hopen u daar te mogen treffen! Een tipje van de sluier: Shostakovich en Beach staan op het programma. Bovendien zal dit concert tevens een week later worden uitgezonden door Radio West.

de Formule opent ‘Voorlinden Klassiek’

Date: 07/05/2018

Time: 11:00

Location: Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar

de Formule opent ‘Voorlinden Klassiek’

de Formule heeft het genoegen om in dit prachtige museum het eerste concert in de serie ‘Voorlinden Klassiek’ te verzorgen. In deze serie wordt naast de  kunst van nu die er te zien is, ook muziek van nu gespeeld. Voor deze gelegenheid spelen het gehele pianokwintet van Dimitri Shostakovich en een deel uit het pianokwintet van Amy Beach.